A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Investeren in Antwerpen

10 voordelen bij het investeren in Antwerpen

1. Centrale ligging in Europa

Antwerpen bevindt zich tussen Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en is dan ook het centrum van het gebied in Europa met de meeste welvaart en de grootste bevolkingsdichtheid. Deze ligging zorgt ervoor dat Antwerpen uitstekende connecties heeft met het hinterland.

2. Tweede grootste haven in Europa

De Antwerpse haven is na de haven van Rotterdam de tweede grootste haven in Europa. In 2010 had deze haven een overslag van wel 179 miljoen ton. Dit maakt dat de haven van Antwerpen een belangrijke schakel is in het internationale transport. Hier gebeuren dagelijks verschillende handelingen zoals het laden en lossen, verpakken, distributie en het opslaan van goederen.

3. Transportnetwerk

Antwerpen beschikt over talrijke transportwegen:

  • De binnen - en buitenlandse waterwegen
  • Het uitgebreid spoornetwerk
  • De snelwegennetwerk
  • De luchthaven van Deurne

4. Moderne infrastructuur

Antwerpen beschikt over een zeer moderne infrastructuur, zoals moderne kantoorruimtes, bedrijvencentra en congresaccomodaties. Antwerpen biedt bovendien aantrekkelijke vastgoed- en huurprijzen aan.

5. Hoog opgeleide werknemers

De Vlaamse werknemers zijn hoog opgeleid en behoren daarom tot de meest productieve werknemers binnen Europa. De helft van de Belgische bevolking beheerst drie vreemde talen.

6. Excellente hotelaccomodatie

Antwerpen beschikt over ontelbare hotels: van charmante bed & breakfasts tot vijfsterrenhotels. Ze zijn allemaal gekenmerkt door een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

7. Ontspanning

Antwerpen is een bruisende stad waar de ontspanningsmogelijkheden onbeperkt zijn. De stad staat bekend om haar cultureel erfgoed, talloze restaurants en leuke winkelstraten.

8. Mode

Antwerpen staat bekend als één van de belangrijkste trendsetters in de modewereld. Ze telt dan ook vele bekende modeontwerpers.

9. Diamant

Antwerpen staat bekend als het diamantcentrum. Men vindt er dan ook verscheidene diamantbeurzen en –handelaars terug.

10. Kwaliteitsonderwijs

Met één universiteit en vijf hogescholen, heeft Antwerpen een mooi aanbod van kwaliteitsonderwijs. Antwerpen telt ook enkele internationale scholen waar leerlingen van verschillende nationaliteiten vanaf de leeftijd van 3 jaar een kwaliteitsvol lessenpakket kunnen volgen.